Electrician Bucuresti

Inlocuire tablou electric

Vine un moment in viata fiecaruia dintre noi cand este pus in situatia de a avea nevoie de inlocuirea tabloului electric. Fie pentru ca cel vechi s-a stricat, fie pentru ca ai achizitionat aparatura casnica noua la care vechiul tabloul electric nu mai face fata. Cum procedam in aceasta situatie?

Cine poate efectua inlocuirea unui tablou electric?

Internetul iti poate oferi, pas cu pas, toate informatiile necesare ca sa faci chiar tu aceasta operatie. Stop! Nu face asta! E cea mai proasta idee!

Apeleaza la un electrician autorizat in domeniu si cu atestat ANRE. O sa ma intrebi de ce?! O poti face chiar tu, e simplu! Pentru a evita dezastrele ulterioare. Desi pare simplu si ai gasit pe internet toata informatia, tu nu ai cunostinta despre normele de siguranta – electricianul, in primul rand, de asta se va ocupa!

Tu nu stii care sunt materialele necesare, conforme lucrarii de inlocuire a tabloului electric. Electricianul, din nou, stie! Mai mult, el iti poate oferi si garantie de pana la trei ani in ce priveste aceste materiale si lucrarea in sine. Deci, chiar daca inlocuirea tabloului electric ti se pare a fi o operatie banala, apeleaza la un electrician specializat.

Daca inclocuiesc tabloul electric, e absolut obligatoriu sa anunt ENEL-ul?

Prezenta lor nu este necesara in toate situatiile. Dar ei sunt singurii in masura sa decida care sunt cazurile acre necesita prezenta lor, asa ca, daca intentionezi sa inlocuiesti tabloul electric, anunta si ENEL-ul. Ei iti vor adresa cateva intrebari pentru a decide daca sete necesar sau nu sa trimita un reprezentant.

Sa stii ca, daca vor decide ca reprezentantul lor trebuie sa fie prezent acolo in timpul inlocuirii panoului electric, va mai dura doua, chiar trei zile, pana acesta va veni la domiciliul tau.

De ce materiale am nevoie pentru a inlocui tabloul electric?

Daca ai apelat la o firma specializata, sau un electrician cu atestat in domeniu, cu siguranta tot ei se vor ocupa si de achizitionarea materialelor necesare inlocuirii tabloului electric. Ei vor aduce tot ce este necesar, inclusiv sculele de care au nevoie. E posibil ca unii sa solicite o expertiza ulterioara – care nu ar trebui sa te coste nimic in plus – ca sa evalueze situatia si sa achizitioneze materialele corespunzatoare.

Se ofera garantie pentru operatia de inlocuire tablou electric?

Orice manopera efectuata asupra tabloului electric, daca este realizata de un electrician autorizat ANRE, va beneficia de o garantie de cel putin trei ani. Nu conteaza ca e vorba de repararea, montarea sau inlocuirea tabloului electric! Tu solicita garantia care ti se cuvine!

De ce sa inlocuiesc tabloul electric?

Daca ai un tablou electric mai vechi si ai achizitionat electrocasnice noi in ultima vreme, avantajele inlocuirii tabloului electric sunt mai multe. Iata cateva dintre acestea:

  • avantaje de ordin estetic;
  • inlaturarea riscului unui scurtcircuit care sa deterioreze nu numai instalatia electrica, ci si aparatura nou achizitionata!;
  • inlaturarea riscului unui incendiu care sa te afecteze nu doar pe tine, ci si pe cei din jurul tau;
  • verificarea si inlocuirea cablajelor ascunse si care pot periclita drastic instalatia electrica;
  • la inlocuirea tabloului electric vechi, se vor schimba si materialele adiacente – sigurante, sonerie, cabluri – fiind folosite unele noi, conforme noilor standarde de siguranta si functionare;
  • prin inlocuirea tabloului electric se vor elimina si problemele care apar la contactele prost facute – principalele cauze ale incendiilor!

Cum se calculeaza pretul pentru manopera de inlocuire a tabloului electric?

Se va tine cont de complexitatea lucrarii, de numarul de sigurante, de elementele adiacente pe care le doriti montate, etc. Oricum ar fi, pretul manoperei de inlocuire tablou electric se poate negocia.

Electrician Bucuresti

Ai o problema cu instalatiile electrice? Apeleaza la electricieni profesionisti autorizati ANRE.

sau